Specialisatie zwangerschap en geboorte

zwangerZwanger zijn is bijzonder. Een uniek nieuw leven groeit in jouw buik. Je wilt van deze bijzondere tijd zoveel mogelijk genieten. Reflexologie helpt je daarbij.

Deze behandelmethode geeft jou en je ongeboren baby momenten van rust en ontspanning. Samen genieten van negen mooie maanden.

Waarom voetreflexologie juist tijdens of na de zwangerschap?

Tijdens je zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren. Lichamelijk en geestelijk.

Het is een goede voorbereiding op de bevalling. Ook maak je tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren baby. En na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.

Verlichting van zwangerschapsklachten

De reflexologie geeft verlichting bij klachten en problemen tijdens de zwangerschap. Je moet daarbij bijvoorbeeld denken aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, stemmingswisselingen, blaasontsteking, obstipatie,slapeloosheid, oedeem, milde hoge bloeddruk en beginnende zwangerschapsdiabetes. Reflexologie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je bent uitgerekend.

Behandeling als aanvulling

Behandeling door een reflexzonetherapeut is een goede aanvulling, maar vervangt nooit de verloskundige of gyneacoloog. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling door erkende reflexzonetherapeuten geheel of gedeeltelijk. Dit is afhankelijk van het aanvullende pakket.

Mijn specialisatie

Ik heb als verpleegkundige A gewerkt op de kraamafdeling. Vervolgens heb ik in de wijkverpleging gewerkt waar ik me gespecialiseerd heb in de jeugdgezondheidszorg, het consultatiebureau 0-4 jaar en later als schoolverpleegkundige 4-19 jaar. Heb in 1999 mijn eerste voetreflexopleiding van 1 1/2 jaar gevolgd. Daarna ben ik aan mijn praktijk begonnen. Vervolgens ben ik de 3 jarige voetreflexplus opleiding in 2008 begonnen, omdat deze opleiding uitgebreid is met Chinese voetreflex. Daarin heb ik mij gespecialiseerd in o.a de drielagenreflexologie en de zwangerschapsreflexologie gevolgd bij Carla Huis in ‘t Veld (www.zwangerschapsreflexologie.nl). Dank zij deze specialisatie wil ik een bijdrage leveren aan het zo positief mogelijk laten verlopen van een zwangerschap.

Tijdens een fantastische studiereis naar China heb ik de tuina massage geleerd.