Reacties van klanten

Comments

 1. Marloes

  Ik kwam in de 36ste week van mijn zwangerschap bij Marga terecht via een tip op internet over voetreflexmassage bij zwangerschapsklachten. Ik sliep al enkele weken slecht in en lag daardoor de halve nacht wakker. Verder had ook last van lichte bekken/heupklachten. Al na de eerste behandeling verdween mijn slaapprobleem en heb ik de rest van de zwangerschap heerlijk geslapen! De bekkenklachten namen ook sterk af en ik voelde mij na de behandeling steeds helemaal ontspannen. Omdat ik bij mijn vorige zwangerschap ingeleid ben bij 42 weken en uiteindelijk een zware bevalling en lang herstel door complicaties had, was mijn wens nu dat ik het liefst de bevalling natuurlijk op gang zag komen. Marga heeft bij 38 en 39 weken de drukpunten die in verbinding staan met de baarmoeder gestimuleerd. De eerste keer kreeg ik harde buiken, maar ook na het strippen bij de verloskundige bleef het rustig. De tweede keer was het vooral ontspannend, maar mijn buik leek niet echt te reageren. Maar met aansluitend strippen door de verloskundige diezelfde middag begon het ‘s avonds toch te rommelen en is uiteindelijk na een supervlotte, ongecompliceerde bevalling, onze zoon geboren. Ik ben heel blij dat de bevalling nu natuurlijk op gang kwam en ik ben er van overtuigd dat de voetreflexmassage ook een bijdrage heeft geleverd. Dankjewel Marga voor je fijne massages en je luisterend oor!

  Groetjes Marloes

 2. Virginie

  Lieve Marga,

  Ik wil je heel graag bedanken voor al je hulp met mijn hielspoor.
  Na 6 maanden met alle fysio behandelingen zonder resultaat, je was vastbesloten om mij te helpen met mijn blessure.
  Aangenaam was het niet maar effectief zeker. Vanaf de eerste behandeling de pijn was al minder en eindelijk jij heb het weg kunnen krijgen in een korte tijd. We zijn nu 2 maanden verder, het is nog steeds weg en ik geniet weer volledig van het tennissen.
  Nog bedankt Marga!!!

  Virginie

 3. Astrid Wijnstra

  Na jaren rondgelopen te hebben met slaapproblemen en vermoeidheidsklachten, ben ik in november 2013 bij Marga terechtgekomen.
  Toen had ik al van alles geprobeerd, medicijnen en diverse alternatieve geneeswijzen

  De eerste behandeling voelde al direct erg goed, het was lang geleden dat ik me zo ontspannen voelde. In het begin 1x per week geweest en later met grotere tussenpozen.
  Ik ga me steeds beter voelen, slaap beter en heb meer energie en rust in mijn hoofd.

  Al meer dan 10 jaar heb ik een zenuwbeschadiging in mijn linkerbeen. In mijn linker been zat weinig gevoel. Volgens diverse artsen, chirurgen, zou daar nooit meer iets aan veranderen……
  Nu komt er beetje bij beetje ,door de behandeling van Marga, weer leven, energie in mijn been en voet. Hierdoor gaat het lopen ook beter. Wonderlijk maar waar.

  Na jaren van ziekenhuis, artsenbezoeken heb ik weer een stuk leven terug.
  Zonder enge medicijnen, operaties maar met een zeer professionele en liefdevolle behandeling van Marga. De reguliere artsen zouden vaker moeten doorverwijzen naar iets wat echt helpt, voetreflex therapie zou veel meer erkenning moeten krijgen.

  Astrid wijnstra

 4. Vera

  Ik kwam in aanraking met Marga haar voetreflex praktijk, omdat ik erge harden buiken had tijdens mijn zwangerschap.
  > Met week 24 was het zelfs zo erg dat ik elke 15 min pijnlijke harde buiken had en moest dus hiervoor naar het ziekenhuis. Na daar een hele dag onderzoeken mocht ik toch weer naar huis, maar de pijnlijke harde buiken bleven. Ik vond het dood eng want was bang dat de kleine al wilde komen en dat leek me met 24 weken nou niet echt de bedoeling. Toen hoorde ik van Marga en diezelfde dag heb ik nog een afspraak gemaakt. Ik vertelde wat de klachten waren en dat ik er ook inmiddels best zenuwachtig en rustelozen nachten van had. Was ook mijn eerste zwangerschap dus is allemaal spannend en nieuw. Tijdens de eerste behandeling moest ik goed aangeven wat wel prettig voelde en wat niet, vaak konden we gelijk al de reactie zien bij de kleine want deze zorgde of voor een harde buik of voor een ontspannen buik. Na de eerste behandeling kreeg ik heftige reacties in mijn buik, kon zelfs ‘s avonds Marga nog bellen om te vragen of dit hoorde. Na mijn 3de behendig voelde ik al groot verschil, had een veel rustigere buik en voelde ook minder hard. Wow dit gaat de goede kant op dacht ik. Na elke week heerlijk een voetreflexmassage, kreeg ik ook meer energie. Aan het einde van mijn zwangerschap rond 35 weken had ik zoveel meer energie dan tijdens mijn hele zwangerschap terwijl je dan vaak moeier word. Ook mijn symptomen van cpt syndroom namen af door de massage oefeningen die ik mee had gekregen. Eind week 37 kreeg ik alleen al heel erg veel voorweeen, na 4 slapelozen nachten dacht ik hoe ga ik in hemelsnaam genoeg energie hebben voor een bevalling. Na een gesprek bij de verloskundige zeiden ze we gaan je pas week 39 strippen want het is nog te vroeg. Toen dacht ik dat ga ik nooit volhouden als ik al zo moe ben en zoveel pijn heb. Toen dacht ik bel Marga gewoon vragen of zei mij in meer rust kan brengen want inmiddels was ik erg zenuwachtig omdat ik dacht misschien wil de kleine al wel komen maar door mijn vermoeidheid lukt het hem niet. Ik kon meteen woensdag 8 mei terecht en kon mij gelukkig helemaal ontspannen. Op 9 mei stond ik ‘s ochtends weer op met voorweeen (tenminste dat dacht ik) dus ik ging nog op visite met mijn vriend bij mijn ouders, want dacht anders ga ik de aankomende weken helemaal nergens meer heen. Echter rond 14uur had ik al om de 5min weeën ik dacht nog; die ebben zo wel weg. Maar mijn moeder zag mijn buik al zakken dus die adviseerde mij toch maar even de verloskundige te bellen. En ja hoor mocht meteen door naar het ziekenhuis. Ik bleef heel erg rustig en kon alles met de buikademhaling weg ademen. En die zelfde avond werden wij trotse ouders van onze zoon. Ik ben zo blij dat ik bij Marga ben geweest want zo heeft mijn zoontje toch nog tot week 38 en 4 dagen in mijn buik gezeten. Dus mocht je erge last hebben van harde buiken of heel erg zenuwachtig worden bel meteen Marga want wow wat heeft het mij goed geholpen. Heel erg bedankt!!!

 5. Margreet

  Voetreflex en een miskraam

  Helaas werd er na 10 weken zwangerschap een miskraam bij mij geconstateerd. Bij een eerdere miskraam heb ik een curettage in het ziekenhuis ondergaan. Dit wilde ik niet nog een keer en besloot dat ik de (natuurlijke) miskraam wilde afwachten. Na twee weken wachten, en met een kindje dat al drie weken niet meer leefde in mijn buik, werd er om mij heen de druk voor een curettage opgevoerd. Ik had weleens gehoord van het opwekken van een miskraam door massage maar kwam na heel wat telefoontjes bij Marga uit. Zij was de eerste die niet verbaasd stond van mijn vraag en mij gelukkig meteen wilde helpen. Binnen drie dagen kon ik ‘s avonds bij haar terecht voor een voetreflexmassage. Ik werd er heel rustig van en heb die nacht heerlijk geslapen. De volgende ochtend kwam mijn miskraam (behoorlijk) op gang. Het heeft zeven uur geduurd en ik had veel bloedverlies, maar ik was en ben heel erg blij dat het op de natuurlijke manier is gegaan. Bedankt Marga voor je hulp, begrip en het zetje wat ik nodig had om de miskraam op te wekken. Margreet.

 6. Marjon

  Mijn naam is Marjon, ik ben 41 jaar en ik ben bij Marga terechtgekomen, nadat ik op internet was wezen snuffelen naar de sites van voetreflexologie. Ik liep al een hele tijd te knoeien met mijn ontlasting en had al van alles geprobeerd maar niets hielp. Ook had ik veel last van hoofdpijn en nekpijn. Zelf had ik voor een paar jaar terug een beknopte cursus voetreflexologie gedaan, dus ik wist een beetje hoe en wat. Nadat ik een afspraak met Marga gemaakt had, wist ik toch niet zogoed wat ik er van verwachten moest ( ondanks dat ik zelf een cursus gedaan had.) Nadat we alles een beetje hadden doorgenomen, begon Marga met de behandeling. Ik mocht lekker relaxed op een bed/bank gaan liggen terwijl Marga mijn voeten onderhanden nam. Gaandeweg ging Marga allerlei dingen vragen, of ik moe was, of ik hier of daar pijn had, en ik moest toch heel vaak ja als antwoord geven. Na de behandeling kon ik wel een reactie krijgen, ik kon het koud krijgen, de pijn kon wat erger worden, maar dat moest na 2 dagen minder gaan worden. En inderdaad mijn lichaam gaf al een reactie op de eerste behandeling. Zo heb ik de eerste 6 behandeling wekelijks ondergaan, en ik ging steeds meer en beter reageren op de behandeling. De hoofdpijn en nekpijn werden minder, de ontlasting ging beter en zelfs geestelijk werd ik sterker. En het grappige of eigenlijk het bijzondere van alles vind ik dat als Marga ergens op mijn voet bezig is, ik het bv voel borrelen of tintelen in mijn arm of in mijn been of mijn rug. Dus er wordt op dat moment zeker iets in werking gezet. Nu ben ik zover dat ik 1x per 6-8 weken naar Marga toe ga, en het klinkt misschien gek, maar ik kijk er altijd naar uit want ik heb er zeker baat bij wat Marga doet met/op mijn voeten. Ik ben nog niet van alle klachten af, maar wel voor 95%, Dus mocht je nieuwsgierig geworden zijn of het wat voor jou is, dan zou ik zeker een keertje bij Marga langs gaan.

 7. Tevreden klant

  Beste Marga,

  Toen ik voor de eerste keer kwam wist ik nog niets van voetreflextherapie.Daar is nu verandering in gekomen. Wat was ik verrast om op veel punten op mijn voet pijn te voelen en dat die pijnpunten vooral correspondeerden met mijn bekken, wat ook aan alle kanten pijn deed. Ook vond ik het vreemd om te voelen dat je de pijn uit mijn voeten weg kon trekken. En helemaal verbaasd was ik die keer dat ik het in mijn benen voelde stromen! Na een aantal behandelingen was de pijn bij mijn heupen

  verdwenen. Die is ook niet meer teruggekomen. Ook de pijn bij mijn heiligbeen is weg. Het is moeilijk om mij te herinneren dat die pijn daar zat. Er is een pijnplek die hardnekkig blijft en daar werk ik nu aan op de rugschool. Aan het eind van de behandeling waren de pijnpunten op mijn voeten behoorlijk verminderd! Daarnaast is mijn hormoonhuishouding weer net zo als voor de bevalling / zwangerschap. En dat was voordat ik bij jou kwam zeker niet het geval. Opeens herkende ik mijzelf van “vroeger”.Marga, bedankt, ik ben een stuk verder dan voordat ik bij jou kwam, en het was altijd gezellig!

  Groetjes, een tevreden klant.

 8. Anita

  Voetreflex en bevalling. Op het eerste gezicht zou je denken wat heeft dat met elkaar te maken?? Nu dat wil ik graag even uitleggen. Mijn naam is Anita Borsten en 4 ½ jaar geleden was ik zwanger van ons derde kindje. De bevalling van ons tweede kindje was geëindigd in een vacuümverlossing en daar had ik niet zulke fijne herinneringen aan. Daarom zag ik een beetje op tegen deze bevalling. Nadat de dokters mij hadden verteld dat, als het mij allemaal te lang duurde, ze ook wel de bevalling op wilden wekken; zei Marga tegen mij dat ze mij wel met een voetreflexzone behandeling wilde helpen. Na een nacht weeën ging ik ’s morgens

  de kinderen naar school brengen, met als gevolg dat de weeën stopten. Ze kwamen nog slechts om het kwartier, half uur. Toevallig belde Marga mij en zij is toen direct naar mij toe gekomen. Ze is om ongeveer 11 uur begonnen met de behandeling en een half uur later kwamen de weeën weer op gang. Nadat ik een tijdje de weeën opgevangen had, zei Marga dat ik al een uur lang weeën om de 5 minuten had. Dat was het moment om naar het ziekenhuis te bellen en toen Marga aanbood om mee te gaan voor het geval de weeën zouden stoppen door de reis, heb ik dat aanbod
  natuurlijk geaccepteerd. Wij waren om 13.00 uur in het ziekenhuis alwaar Marga nog even mijn voeten masseerde. Om 13.30 uur werden mijn vliezen gebroken, omdat ik al 7 cm ontsluiting had en om 14.00 uur begonnen de persweeën. Om 13.20 uur iis toen onze zoon Terence geboren. Om 17.30 uur zijn wij weer naar huis gegaan met onze nieuwe aanwinst, die inmiddels alweer ruim 4 jaar is. Een ieder die aan bevallen toe is kan ik ten zeerste aanbevelen om eerst even bij Marga aan te kloppen voor een consult, want ik ben er van overtuigd dat het een ontspannen en voorspoedige bevalling is geworden voornamelijk door de voetreflexologie en voor mij door de aanwezigheid van Marga zelf. Zelf denk ik namelijk dat het zonder Marga weer een langdurige bevalling was geworden met waarschijnlijk weer medische ingrepen in het ziekenhuis. Ik denk nu met veel plezier aan deze bevalling terug!!!!!

  Anita Borsten-Laarman.

 9. Lidy

  Het is al weer een tijdje geleden dat ik tijdens de overgang last had van migraine aanvallen. Marga was in opleiding voor voetreflextherapeute en wilde graag mensen behandelen met verschillende klachten. Nog nooit in mijn leven had ik last gehad van migraine en omdat deze kwaal een behoorlijke aanslag op mijn gezondheid en sociale leven pleegde besloot ik tot voetreflextherapie. Ik ben geen mens van pillen en poeders en wil graag alternatieve geneeswijzen uitproberen. Ik kan niet bewijzen dat de voetreflex behandelingen de migraine aanvallen hebben gestopt, maar ik voelde dat de behandelingen hebben bijgedragen aan een vermindering van de aanvallen en mij beter in m’n vel deden zitten. Zo wie zo is de ontspanning door de behandeling voor je lichaam en geest een grote weldaad. Je voelt je na afloop herboren en gaat met frisse energie weer verder met waar je gebleven bent. Daarbij straalt Marga rust en vertrouwen uit zodat je je snel op je gemak voelt. Wat mij betreft een aanrader, maar je moet het zelf ondervinden. Succes en misschien zet jij straks ook je ervaringen op de site.
  Lidy, oud reflex client

Geef een reactie